Prinses Diana: Royal's 'wraak' parel choker was 'in een klasse apart' - ter waarde van £ 100m | express.co.uk

2021-11-16 10:55:32 By : Mr. Robinson LU

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. Dit kunnen advertenties van ons en van derden zijn op basis van ons begrip. U kunt zich op elk moment afmelden. Meer informatie

Naast prachtige tiara's en halskettingen droeg de prinses van Wales fantastische jurken gedurende haar 16 jaar in de publieke belangstelling. Een van de meest memorabele outfits die de prinses ooit droeg, was haar zogenaamde 'wraakjurk'. De wraakjurk van prinses Diana, die ze in 1994 droeg nadat prins Charles had toegegeven ontrouw te zijn op de nationale televisie, haalt 27 jaar later nog steeds de krantenkoppen over de hele wereld.

De nauwsluitende kleine zwarte jurk zag er sensationeel uit voor de prinses van Wales.

De 'wraakjurk' veroverde deze week de wereld toen seizoen 5 van het Netflix-periodedrama 'The Crown' de dramatische gebeurtenissen onthult die hebben geleid tot de scheiding van prins Charles en prinses Diana.

De 'wraakjurk' was destijds ongetwijfeld een enorm statement van prinses Diana,

De sieradenexperts van Steven Stone konden het echter niet laten om het verhaal achter de ongelooflijke ketting die ze ermee droeg te onderzoeken.

LEES MEER: Dagelijkse horoscoop voor 11 november: Uw sterrenbeeldlezing voor vandaag

Volgens de kenners maakte de saffier op het collier oorspronkelijk deel uit van een broche.

Deze broche werd geschonken aan Diana van de koningin-moeder op haar trouwdag met prins Charles in 1981.

In 'The Royal Jewels' beschreef modehistoricus Suzy Menkes het stuk: "Het huwelijksgeschenk van de koningin-moeder aan Diana was een eendenei van een saffier, omgeven door een dubbele rij diamanten en gemonteerd als een broche."

Een van Diana's eerste publieke optredens in de juwelen vond plaats in februari 1982, toen ze de broche droeg die was vastgemaakt aan de kanten rand van haar Belleville Sassoon-jurk voor een diner in Downing Street 11 ter ere van het British Film Institute.

Volgens de experts lijkt het rond de 70 karaat te zijn.

Dit is ongeveer vijf keer zo groot als de steen in Diana's verlovingsring.

In ware Diana-stijl ontwierp ze de diamanten-en-saffierbroche als middelpunt van deze ongelooflijke parelketting met zeven strengen.

Diana was niet een frequente broche-drager, dus het is logisch dat de saffier- en diamantcluster werd aangepast zodat het kon worden gedragen als de sluiting van een zevenstrengige parelketting.

Gezien de grootte van de steen en de erfenis van Diana, zou deze ketting nu tot £ 100 miljoen waard kunnen zijn.

Dit zou het een van de duurste koninklijke sieraden maken die er zijn.

Saffieren zijn naar verluidt gebruikt om te beschermen tegen negatieve energieën, maar ook om de geest te kalmeren, de intuïtie te versterken en spirituele helderheid uit te nodigen.

Misschien droeg Diana daarom het stuk die dag bij haar 'wraakjurk'.

De vooraanstaande diamantexpert Maxwell Stone vertelde aan Express.co.uk: "Prinses Diana was een duidelijke fan van saffieren, maar deze steen is een klasse apart.

“Als je naar afbeeldingen van de enorme steen kijkt, lijkt het alsof het ongeveer 70 karaat is, misschien zelfs meer.

"Met dat in gedachten, zou het tot £ 100.000.000 waard kunnen zijn als het vandaag wordt verkocht.

"Dit is waarschijnlijk een van de duurste juwelen uit de hele koninklijke collectie."

Vandaag is ook de 73ste verjaardag van de overleden ex-man van de prinses van Wales, prins Charles.

De koninklijke is nu getrouwd met Camilla, de hertogin van Cornwall en is de oudste troonopvolger in de geschiedenis.

Bekijk de voor- en achterpagina's van vandaag, download de krant, bestel oude nummers en gebruik het historische Daily Express krantenarchief.